12 maj 2023
19:30

IFK Uppsala 2

Referat: BKV Norrtälje 2 - IFK Uppsala 2

Det gäller att vara påkopplad från första minuten! Vad hände i första halvlek? Tycker man bjuder in Uppsala in i matchen genom väldigt dåligt engagemang, såg faktiskt väldig oengagerad och lojt ut. Uppsala gör 1-o på straff genom slarv i BKV som straffar sig direkt!

I början av andra halvlek var skribenten och såg BKV dam inkassera sin första seger och missade första 20 minuterna. Men hann precis se Uppsala utöka sin ledning med 2-0 genom en riktigt pärla rätt upp i Viktor H högra kryss. Men här visade BKV att det finns rätt attityd, för nu började BKV spelarna visa känslor och engagemang. Och självklart gav det utdelning. A Ingemarson tryckte in reduceringen till 1-2 och helt plötsligt hördes det att BKV spelarna ville mer. Det gav utdelning genom att Erwin Logo stänkte in kvitteringen till 2-2. BKV fortsatte äga spelet och skapade några halvchanser. Men matchen slutade 2-2.

Sammanfattning; Man kan inte ge bort första halvlek, utan man måste visa engagemang och lidelse från det domaren blåser igång matchen. Hade man gjort det, hade man haft tre poäng efter dagens match. BKV-muggen (juryns matchens lirare) gick till Melker W som kämpat igenom en tuff period, men börjar mer och mer visa sitt rätta jag, vilket bådar gott inför framtiden. Men jag tycker att fler får godkänt om man ser till andra halvlek, MEN som ni vet består en fotbollsmatch av två halvlekar.

Nästa match tror jag att man är påkopplade för då är det dags att pka ut till Vårlyckan och möta seriefavoriterna Roslagsbro IF